Kontakt

Kontaktujte nás

+420 800 888 558​

Kontakt
Hledat

Blíží se Dušičky a s nimi i nákupy svíček či květinových dekorací. Akční letáky pomohou spotřebitelům ušetřit zhruba 10 % výdajů

Obchodní řetězce před Památkou zesnulých lákají na slevy a nabízejí „dušičkový“ sortiment s průměrnou slevou 10 %. Oproti loňsku si připlatíme za svíčky v plastu i ve skle nebo za živé květiny, a to v řádech jednotek korun. Levněji naopak pořídíme umělé květinové vazby, kde se úspora pohybuje okolo 12 korun za kus. Vyplynulo to z analýzy akčních letáků sedmi největších obchodních řetězců, kterou zpracovala společnost Česká distribuční. Ta je součástí skupiny VLTAVA LABE MEDIA a zároveň největším distributorem tištěných letáků v České republice.

„Stejně jako loni jsme se v souvislosti s blížícími se Dušičkami rozhodli udělat analýzu nabídky v tištěných letácích. Obchodníci v tomto období lákají zejména na svíčky, květinové vazby a jiné živé i umělé dekorace. Uvedené produkty nabízejí s průměrnou slevou 10 %. Spotřebitelé mohou vybírat z velkého množství svíček, přičemž cenu ovlivňuje zejména použitý materiál či doba hoření. Svíčky v plastových kelímcích a kalíšcích jsou meziročně dražší o bezmála 10 % za kus, svíčky ve skle zdražily zhruba o pětinu. K mírnému navýšení průměrných akčních cen došlo také u živých květin. Přesně naopak je tomu v případě umělých květinových dekorací, které jsou meziročně levnější zhruba o 12 korun za kus,“ říká Jaroslav Staněk, obchodní ředitel České distribuční.

Bohatý výběr svíček, nabídce květinových dekorací dominují živé květiny

Zatímco spotřebitelé mají na výběr velké množství svíček, hřbitovních lamp či luceren, v případě květinových dekorací je nabídka omezenější. Stejně jako loni platí, že v letácích výrazně převažuje nabídka živých květin, nejčastěji chryzantém nebo vřesu, před umělými květinovými vazbami nebo věnci. Za živou květinovou dekoraci, zpravidla v květináči, před letošními Dušičkami zaplatíme zhruba 79 korun za kus, což je o 4 koruny více než loni. Průměrná akční cena umělé květinové vazby je 135 korun, tedy o 12 korun méně než před rokem. Vedle těchto produktů nabízejí obchodníci také dekorace spojené s Halloweenem.

Meziroční srovnání průměrných cen „dušičkového“ sortimentu (říjen 2022, říjen 2023):

image/svg+xml

Opřete se o silného partnera pro vaše marketingové kampaně.
Zajistíme, aby se o vás vědělo.
Jsme tady pro vás a víme, jak na to.

Newsletter

Odebírejte náš zpravodaj a buďte informovaní jako první o novinkách na letákovém trhu.