Kontakt

Kontaktujte nás

+420 800 888 558​

Kontakt
Hledat

Maso na grilování pořídíme v průměru o 6 % levněji než loni, díky akčním letákům lze ušetřit až čtvrtinu výdajů

Nejvíce ušetříme za vepřovou pečeni, kilogram stojí průměrně 112 korun, tedy o 65 korun méně než loni. Levněji nakoupíme také hovězí maso nebo kuřecí prsa. Připlatíme si naopak za vepřovou kýtu (18 korun za 1 kg), krkovici (8 korun) nebo kuřecí stehna (5 korun). Průměrná sleva těchto položek byla 26 %, tedy o 5 procentních bodů více než loni. Vyplývá to z analýzy České distribuční, která v červnu provedla meziroční srovnání cen vybraných položek masa v akčních letácích sedmi největších potravinových řetězců v České republice. Česká distribuční je součástí skupiny VLTAVA LABE MEDIA a zároveň největším distributorem akčních letáků v České republice.

„Nastává grilovací sezona, která je oblíbeným obdobím pro setkání s rodinou či přáteli a neodmyslitelně k ní patří zejména grilování masa. Stejně jako minulý rok jsme se rozhodli analyzovat, jak tuhle skutečnost reflektuje sedm největších potravinových řetězců v České republice a kolik jejich zákazníci mohou při nákupu masa ušetřit. Obchodníci jsou si dobře vědomi záliby Čechů ve výhodných nákupech a 79 % sledovaných položek tak nabízejí za akční ceny. Průměrná sleva letos dosahuje 26 %, což je o 5 procentních bodů více než loni. Díky letákům tedy domácnosti mohou ušetřit až čtvrtinu výdajů, a to už může být významná úspora rodinného rozpočtu. Vyplatí se je sledovat prakticky každému,” říká Jaroslav Staněk, obchodní ředitel společnosti Česká distribuční.

V letošní červnové nabídce akčních letáků se objevuje celá řada potravin ke grilování, včetně uzenin, sýrů, ryb nebo mořských plodů. Nejčastější položkou však stále zůstává kuřecí a vepřové maso. Obchodníci nabízejí zejména kuřecí prsa a stehna, oblíbené je také celé kuře. Z vepřového masa je rovnoměrně zastoupena krkovice, kýta a pečeně. Hovězí maso se v letácích objevuje méně, nejvíce velmi populární burgery, následované hovězí plecí a žebry.

Levněji pořídíme kuřecí, vepřové i hovězí

Největší cenový rozdíl oproti loňsku zaznamenala vepřová pečeně. Kilogram lze pořídit za průměrnou cenu bezmála 112 korun, což je o 65 korun méně než v červnu 2022. Za stejnou gramáž vepřové krkovice si letos připlatíme zhruba 8 korun, za vepřovou kýtu 18 korun. Hovězí naopak pořídíme levněji. Zatímco u hovězích žeber je úspora zanedbatelná a pohybuje se v řádu nižších jednotek korun za kilogram, na burgeru ušetříme 24 korun a při nákupu kilogramu hovězí plece bezmála 30 korun. Oblíbená kuřecí prsa jsou meziročně levnější v průměru o 22 korun za kilogram, dvě koruny ušetříme za celé kuře. Naopak za kilogram kuřecích stehen si připlatíme zhruba pět korun.

Meziroční porovnání průměrných akčních cen a slev masa (červen 2022, červen 2023):

image/svg+xml

Opřete se o silného partnera pro vaše marketingové kampaně.
Zajistíme, aby se o vás vědělo.
Jsme tady pro vás a víme, jak na to.

Newsletter

Odebírejte náš zpravodaj a buďte informovaní jako první o novinkách na letákovém trhu.