Kontakt

Kontaktujte nás

+420 800 888 558​

Kontakt
Hledat

Česká distribuční zaměstnává přes 1 200 OZP, do konce roku 2024 chce nabídnout práci dalším 600 osobám s handicapem

Česká distribuční, součást skupiny VLTAVA LABE MEDIA, je největším distributorem akčních a slevových letáků v České republice. Zároveň je druhým největším tuzemským zaměstnavatelem osob se zdravotním postižením či znevýhodněním. Momentálně zaměstnává více než 1 200 osob s handicapem. Během letošního roku přijme dalších 200 a do konce roku 2024 plánuje zaměstnávat až 1 800 osob se zdravotním postižením či znevýhodněním.  

Od roku 2020 jsme v rámci svých aktivit společenské odpovědnosti přijali více než 1 200 zaměstnanců z řad osob se zdravotním postižením. Tento projekt se stal naším celofiremním závazkem a neustále pracujeme na jeho rozvoji. Vnímáme rostoucí počet těchto uchazečů o práci, kterých bylo loni o 25 % více, a jsme připraveni jim pomoci. Spolupracujeme s Úřady práce i s asociacemi sdružujícími takto postižené a víme, že mají ztížený vstup na trh práce. Dle našich zkušeností si však o to více váží pracovních příležitostí a svou práci vykonávají kvalitně a svědomitě,“ říká Petr Sikora, ředitel České distribuční.

Leták dává lidem práci i možnost ušetřit

Převážná většina OZP zaměstnanců České distribuční pracuje přímo v terénu jako distributoři tištěných letáků. Mají přidělenou vlastní asistentku pro komunikování potřeb či problémů a provozního pracovníka, který zodpovídá za konkrétní region. Několik OZP zaměstnanců pracuje v kancelářích jako asistenti péče o OZP. Zaměstnanci tedy mají osobní zkušenost se zdravotním znevýhodněním a sami nejlépe vědí, jaké problémy OZP řeší a jak jim pomoct s náborem a adaptací.

Distributoři letáků získají práci na hlavní pracovní poměr a mají možnost zkrácených úvazků 10, 15 nebo 20 hodin týdně. Práci si mohou rozvrhnout dle svých potřeb, mohou ji vykonávat v okolí svého domova a průběžně odpočívat. Mohou také dosáhnout na výkonnostní prémie. Přitom však nepřicházejí o invalidní důchod, ani o jistoty, jako je sociální a zdravotní pojištění, dovolená či nemocenská.

„Možnost pracovat v České distribuční opravdu vítám a jsem za ni ráda. Zvláště v dnešní době, kdy je vše drahé, je pro mne pravidelný výdělek velice důležitý. Navíc má pro mne tato práce i další přidanou hodnotu. Tím, že pravidelně roznáším letáky, se také seznamuji s jejich obsahem a vím, kde a jaké mají zrovna slevy. Mohu tedy nakoupit co potřebuji a díky tomu ušetřit. V některých případech se jedná o nemalé částky,“ říká paní Bohdana Marie Ryšková z Ostravy.

O roznášení letáků lidmi se zdravotním postižením ví pouze třetina osob

Dle nezávislého průzkumu*, který na podzim minulého roku zpracovala pro Českou distribuční agentura STEM/MARK, ví pouze třetina respondentů, že osoby se zdravotním postižením roznáší tištěné letáky. Více než polovina (53 %) dotázaných oceňuje snahu firem pomáhat handicapovaným nabídkou práce, např. právě v distribuci letáků. Každý pátý respondent však za touto pomocí vidí spíše snahu firem o zviditelnění a „hezkou image“.

*Nezávislý průzkum s názvem Účinnost tištěných reklamních letáků mezi nakupujícími ČR realizovala agentura STEM/MARK v září 2022. Byl zaměřen na osoby ve věku 18-65 let, které jsou (spolu)odpovědné za nákup potravin, dalšího zboží a služeb pro domácnost. Průzkumu se zúčastnilo 1 500 respondentů, kteří představují reprezentativní vzorek populace České republiky podle věku, pohlaví, vzdělání, regionu a velikosti místa bydliště.

image/svg+xml

Opřete se o silného partnera pro vaše marketingové kampaně.
Zajistíme, aby se o vás vědělo.
Jsme tady pro vás a víme, jak na to.

Newsletter

Odebírejte náš zpravodaj a buďte informovaní jako první o novinkách na letákovém trhu.