Kontakt

Kontaktujte nás
Po – Čt 8:00 – 15:30

+420 800 888 558​

Kontakt
Hledat

Balík surovin na pečení letos mohou Češi pořídit v akci zhruba za 900 Kč

OPROTI LOŇSKU NEJVÍCE ZDRAŽILO MÁSLO A CUKR

(Praha, 9. prosince 2021) – V letošním roce mohou Češi pořídit balík surovin na vánoční pečení v akci za 913 Kč, což je o 69 Kč více než loni. Průměrná sleva v akčních letácích letos činila 29 %, největší slevu obchodníci poskytli na tuk na pečení a vanilkový lusk. Ze základních surovin jsou nejčastěji inzerovanou položkou v reklamních letácích různé druhy ořechů, ale také cukr. Ukázala to analýza České distribuční, dceřiné společnosti VLTAVA LABE MEDIA, která zkoumala nabídku akčních letáků sedmi největších českých řetězců.

„Vánoční pečení je pro mnoho domácností způsobem, jak před Vánoci stmelit rodinu a užít si společně příjemné chvíle. To si obchodníci uvědomují, a proto nabízejí slevy právě na suroviny, které jsou pro vánoční pečení nezbytné. Zároveň přizpůsobují nabídku i domácnostem, které pečení neholdují nebo na něj nemají čas a v nabídce tak mají spoustu variant již hotového cukroví,“ shrnuje Petr Sikora, ředitel společnosti Česká distribuční.

Právě hotové cukroví se objevuje v letácích často, a to jak v  balíčcích s jedním druhem cukroví, tak jako směs různých druhů. Častým produktem, který se v letácích objevuje, je také již připravené těsto, a to ve většině případů linecké, perníkové či listové.

Zvyšování cen se letos dotýká i vánočního pečení

Ceny se oproti loňsku zvýšily zhruba o 11 %. Největší zdražení lze sledovat u másla, jehož průměrná cena byla loni po slevě 21,90 Kč, letos se objevovalo za 39,90 Kč. Akční cena tuku na pečení, kterým lze máslo v mnoha případech nahradit, se od loňska nezměnila a zůstává na 12,90 Kč. Podobně jako máslo se zdražil cukr, který letos stojí 14,90 Kč, až o polovinu více než loni.

Nejlevněji lze letos nakoupit suroviny na linecké cukroví

Při nákupu surovin na linecké cukroví utratí Češi 131 Kč, což je o 27 % méně než před slevou a zároveň také o 5 % méně než loni. Balík surovin na vanilkové rohlíčky vyjde letos díky 24% úspoře na 156 Kč. Nejdráže vychází rumové kuličky, při jejichž pečení Češi utratí 298 Kč, a to zejména kvůli rumu, který je zpravidla dražší surovinou. I tak ale díky slevám stále čtvrtinu nákladů ušetří.

Analýzu akčních letáků sedmi největších řetězců v České republice provedla společnost Česká distribuční a zaměřila se při ní na nabídky inzerované na přelomu listopadu a prosince. Analyzováno bylo celkem 379 položek, které zahrnovaly základní kategorie surovin pro pečení cukroví i hotové cukroví.

image/svg+xml

Opřete se o silného partnera pro vaše marketingové kampaně.
Zajistíme, aby se o vás vědělo.
Jsme tady pro vás a víme, jak na to.

Newsletter

Odebírejte náš zpravodaj a buďte informovaní jako první o novinkách na letákovém trhu.